Анна Белизарио имала силна алергия към мляко.  Преди да опита

...
Анна Белизарио имала силна алергия към мляко.  Преди да опита
Коментари Харесай

Веган драма: Съдят майстори на тирамису след смъртта на млада италианка

Анна Белизарио имала мощна алергия към мляко.  Преди да опита десерта, прочела етикета му, попитала и сервитьора. Изпада в кома и умира единствено след 2 лъжички. 

Прокурори от Милано желаеха да изправят на съд производители на тирамису, оповестено като веганско, поради което умря 20-годишната Анна Белизарио.

Джузепе Лойеро, представител на компанията производител, и майка му Джована Аноя, която отговаряла за производството, ще бъдат подведени под правосъдна отговорност за непредумишлено ликвидиране. Предприятието им произвеждало продукта “Тирамисун ”, разгласен като тирамису за вегани, само че в него били открити следи от мляко.

В резултат на това Анна, която била мощно алергична, изпаднала в анафилактичен потрес и след 10-дневна кома умряла в миланската болница “Сан Рафаеле ”.

На двамата представители на компанията е издадена възбрана за предприемаческа дейност  за 1 година Според прокурора сладкишът за вегани съдържал маскарпоне. От следствието станало ясно, че веганските и невеганските артикули се правели по едно и също време в една и съща среда и на една и съща маса. По този метод при производството несъзнателно се смесвали продуктите с скотски генезис с растителните съставки. Било открито също, че чиновниците не разполагали с нужната професионална подготовка. Един от тях бил изкарал единствено общоприет 4-часов курс за хигиеничните правила при храните.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР